Lac de Sidiailles

Een prachtig gelegen, groot recreatiestuwmeer met heerlijk strand en ruime ligweide met voldoende schaduwplekken.

Lac de Sidiailles

Op 20 minuten rijden van Le Petit Pauliat bevindt zich, in het departement Cher, het meer van Sidiailles. Een prachtig gelegen, groot recreatiestuwmeer met heerlijk strand en ruime ligweide met voldoende schaduwplekken. Voor de kinderen diverse speeltoestellen. Je kunt er kanoën, suppen en ook waterfietsen zijn te huur.

Boomklimparcours Branché Aventure

In een sprookjesachtig decor aan de oever van het meer is een enorm groot en spannend touwklim parcours gemaakt. Het parcours bevindt zich in en tussen de talrijke bomen. Diverse verschillende routes zoals “découverte”, “détente”, “bords du lac”, “les crêtes” en de “rando tyro” zijn er uitgezet. Het is een spannend en sportieve activiteit. Klauterend en klimmend verplaats je je van de ene naar de andere boom. Onderweg kom je een fiets tegen en moet je via de kabel naar de andere boom fietsen. Ook een lange touwladder, diverse spannende bruggetjes, een glijbaan en klimnetten moeten overwonnen worden. Alles is super beveiligd.

Aan de kleintjes is uiteraard ook gedacht. Er is een heus kinderparcours uitgezet. Erg leuk en ook voor hen spannend en veilig. Als toetje zijn er zeven lange tokkelbanen (tyroliennes géantes) over het water, variërend in lengte van 160m tot 415m! De afdalingen zijn een echte droomvlucht door dit idyllische landschap. De laatste tokkelbaan is voor de echte durfals, je eindigt hier namelijk al tokkelend naar beneden en scheert dan met je voeten door het water! Succes verzekerd!

Voor het tweede jaar op rij weer mogen genieten van jullie gezellige, kindvriendelijke en bijzondere
vakantieplek.

- Barry & Sarijn, Sebas, Ties

We zijn helemaal tot rust gekomen. De goede zorgen, het heerlijke eten en jullie gastvrijheid
hebben daar erg aan bijgedragen. Een plek om naar terug te komen.

- Michelle & Maarten, Annemijn, Sjoerd