Over ons

Bonjour! Misschien zijn jullie wel benieuwd wie we zijn?

Over ons

Bonjour! Wij zijn Sjoerd (1971) en Felicia (1970) Groenendaal. Misschien zijn jullie wel benieuwd wie we zijn?

De liefde voor Frankrijk zit diepgeworteld. Al van jongs af aan reisden we samen met onze ouders door dit prachtige land. Later gingen we uiteraard zelfstandig hiermee verder. Dit deden we niet zo maar. We wilden dat op een bijzondere manier doen. In 1987 en de jaren daarna is Sjoerd een avontuur aangegaan door met Europagaai, een wildwater kajakorganisatie, vele verschillende gebieden van Frankrijk te gaan ontdekken met de kano.

Al deze jaren werkte hij, naast zijn studie aan het cios/sportopleiding, voor dit bedrijf en verzorgde als instructeur allerlei kanovakanties. Felicia is creatief, heeft haar opleiding docent tekenen/handvaardigheid afgerond en een aantal jaren gewerkt op diverse scholen en creatieve instellingen. Halverwege de jaren 90 hebben we samen het kanobedrijf overgenomen en voortgezet. Samen met nog 25 andere instructeurs bouwden we dit verder uit tot één van de grootste wildwaterkajak cursus organisaties van Nederland. In deze periode hebben we vele kanovakanties en wildwatercursussen verzorgd op diverse rivieren in Spanje, Frankrijk en andere Alpen-landen van Europa, als ook kajak/raft expedities in Nepal en Afrika.

Na de verkoop van Europagaai hebben we eind 2007 onze rugzak neergezet in een hoekje van een meer dan 30 jaar leegstaande oude boerderij in Pauliat. Ook onze kinderen Anne (1998) en Noah (2000) hadden hun koffertje bij met knuffel en speelgoed. We zochten iets authentieks zowel als woning en als leefomgeving. Nou dat hebben we gevonden! We wilden iets nieuws ondernemen. Ons settelen op een mooie plek. Iets opbouwen wat er nog helemaal niet is. Op een plek waar nog veel te ontwikkelen is. Na een zoektocht zijn we neergestreken in Treignat.

Samen met onze kinderen hebben we alles aangepakt en verbouwd tot datgene wat Le Petit Pauliat nu is. Ons doel was en is nog steeds een fantastische vakantieplek creëren waar je je als gast onmiddellijk thuis voelt. Kunt genieten van het relaxte leven hier op het Franse platteland. We genieten nog iedere dag van deze heerlijke plek, de prachtige natuur, van het lokale leven hier en van elkaar.

Sinds 2008 ontvangen we onze gasten met open armen. Vinden het heerlijk om jullie een leuke en fijne vakantie te bezorgen. We zijn kleinschalig, gastvrij, gezellig, rustig gelegen, persoonlijk, liefdevol en toegewijd. Dit zijn niet onze woorden maar de reacties van gasten, wij kunnen ons daar helemaal in vinden.

We zouden het leuk vinden jullie te mogen ontvangen bij ons op Le Petit Pauliat. Dit is wat wij willen, wat we doen, waarmee wij ons leven invullen.

Tot ziens! À bientôt!

De dingen die ons bij blijven zijn de geweldige kookkunsten van Felicia.

- Johan & Nathalie, Benjamin

’s Avonds genoten we van de stilte en de rust en wachten we vol verwachting de bezoekjes van
de uilen af.

- Bart & Jacqueline, Lotte, Siem